Desserta Hellas LTD

Αποκλειστικοί Συνεργάτες της
Berglandmilch reg. Gen.m.b.H.
σε Ελλάδα, Κύπρο, Π.Γ.Δ.Μ., Κόσσοβο

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Μιχαλακοπούλου 64,
11528 Aθήνα
Tηλ.: 210 7778447-8
Fax.: 210 7778458

Η ιστορία της Berglandmilch

Όταν ιδρύθηκε η Berglandmilch, ήταν μια συγχώνευση έξι σημαντικότερων γαλακτοκομείων της Αυστρίας με 27 περιοχές παραγωγής στην Άνω Αυστρία, τη Κάτω Αυστρία, τη Styria, την Carinthia και το Burgenland.

Schardinger Landmolkerei (Ried, Taufkirchen, Munzkirchen, Geinberg, Peuerbach, Feldkirchen)
Linzer Molkerei (Milchhof Linz, Bad Leonfelden, Pregarten)
Milchunion Alpenvorland (Steyr-Garsten, Baumgartenberg, Konigswiesen)
Bauerliche Milchunion Karnten (Klagenfurt, Wolfsberg, St. Veit a.d. Glan, Volkermarkt)
Molkerei im Mostviertel (Aschbach, Erlauf)
Milchverarbeitung Desserta (Graz, Feldbach, Furstenfeld, Gussing, Hartberg, Leoben, Voitsberg, Weiz)

Το έτος 1996, η πρόσφατα ιδρυμένη Berglandmilch ανέλαβε τις γαλακτοκομικές δραστηριότητες της AMF (Austrian Milk and Meat) καθώς επίσης και των εμπορικών σημάτων που ανήκαν σε αυτό, με σκοπό την προστασία της θέσης της αυστριακής γαλακτοκομικής καλλιέργειας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Τα επόμενα χρόνια χαρακτηρίστηκαν από ένα σφιχτό πρόγραμμα αναδόμησης και εκσυγχρονισμού: από τις 27 αρχικές περιοχές, οι 20 είχαν κλείσει ή είχαν συγχωνευθεί. Η Berglandmilch λειτουργεί αυτήν την περίοδο 6 εργοστάσια στην Αυστρία (Geinberg, Feldkirchen, Garsten, Aschach, Voitsberg and Klagenfurt) καθώς επίσης και ενός στη Βαυαρία από το 1999 (Rottaler Milchwerk).

Σήμερα η Berglandmilch είναι οι μεγαλύτεροι τρόφιμο-παραγωγοί στην Αυστρία. Με περίπου 900 υπαλλήλους επεξεργάζεται περίπου 1 δισεκατομμύριο κιλά γάλακτος ετησίως, με τα τρία εμπορικά σήματα Schardinger, Desserta και Fidus. Κατά προσέγγιση 350 εμπορεύματα παράγονται στους τομείς των φρέσκων προϊόντων, μακράς διαρκείας γάλακτος, τυριών, βουτύρου, και γιαουρτιού. Η Berglandmilch group έχει περίπου 15.000 προμηθευτές που είναι επίσης οι ιδιοκτήτες της εταιρίας.

Η Berglandmilch επωφελείται κάθε ευκαιρίας ανάπτυξης στην αγορά. Η αναζήτηση τέτοιων ευκαιριών είναι βασισμένη στις στρατηγικές αρχές της αύξησης, της συνεργασίας και της καινοτομίας. Με έναν ετήσιο τζιρο περίπου 540 εκατομμύριο euro και μιας ποσόστωσης εξαγωγής περίπου 35%, η Berglandmilch και η Rottaler Milch στη Βαυαρία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γαλακτοκομεία στην κεντρική Ευρώπη.

Ιστορία του εμπορικού σήμα της Scharding

Οι παραγωγές της Berglandmilch χρονολογούνται από το 1900 όταν μερικοί καινοτόμοι αγρότες από τη Scharding ίδρυσαν την First Austrian Central Butter Co-operative προκειμένου να συλλέξουν και να χρησιμοποιήσουν το βούτυρο που παρήγαγαν. Μετά από λιγότερο από 10 έτη, 15 συνεταιριστικά γαλακτοκομεία ενώθηκαν και ίδρυσαν την Central Butter Co-operative Selling Association.

Η επόμενη περίοδος ανάπτυξης και σταθερότητας δεν αναστατώθηκε καθόλου από τη μεγάλη οικονομική κρίση. Το 1937, λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου, η Scharding είχε ήδη 34 συνεταιριστικές ενώσεις μελών και είχε αναπτύξει την μεγαλύτερη και την αποδοτικότερη γαλακτοκομική οργάνωση πωλήσεων στην Αυστρία. Στην 40ή επετείο της, η Scharding περιλάμβανε 41 συνεταιριστικά γαλακτοκομεία, 6 συνεταιρισμούς κατασκευαστές τυριού και 40.000 μέλη. Το 1952 ο συνεταιρισμός πώλησης τυριού μετονομάστηκε σε “Schardinger OO Molkereiverband” (η Scharding Upper Austrian Dairy Association). Η εκτενής δραστηριότητα επένδυσης στις κύριες περιοχές σε Schardinger, Linz και Vienna , η Schardinger άρχισε να κοιτάζει για τις νέες εξαγωγές. Στο μέσο της δεκαετίας του '60, η Schardinger υπερέβη το 1 δισεκατομμύριο Schillings τζίρο και εστίασε στην παραγωγή και την πώληση των τυριών και του βουτύρου. Μέχρι το 1980 ο τζίρος εφτασε στα 4,3 δισεκατομμυρίων Schardinger. Αυτή η αύξηση συνεχίστηκε στη δεκαετία του '80 με την Schardinger να επεκτείνει την κεντρική αποθήκη αποθήκευσής της στο Pasching και να επενδύει στο γαλακτοκομείο της Viennese, το Schardinger Milchhof.

Κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την ιδιότητα μέλους της ΕΕ, ο παλαιότερος εμπορικός συνεταιρισμός καθώς επίσης και πέντε άλλες γαλακτοκομικές ενώσεις έγιναν μέρος της AMF (Austria Milk and Meat Marketing Co-operation Limited), που ιδρύθηκε το 1990. Από τότε η Schardinger OO Molkereiverband αλλάξε σε μια περιορισμένη ένωση – την Schardinger OO Molkereiverband reg. Gen.m.b.H (Schardinger Dairy Association Limited), μέρος της AMF (Austria Milk and Meat Marketing reg. Company Limited).

Το 1995 η Berglandmilch ανέλαβε τη γαλακτοκομική επιχείρηση της AMF συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των εμπορικών σημάτων του.